Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   SONDAJ/ Câte partide vor accede…

SONDAJ Câte partide vor accede în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Foto: TV8.md

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar trei partide ar accede în noul Legislativ. Potrivit Barometrului Opiniei Publice, mandatele deputaților vor fi împărțite între Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat și Partidul Acțiune și Solidaritate.

Circa 23% din voturi vor fi acumulate de PSRM, care este urmat de PDM cu 7,6% din voturi și PAS cu 7,4% . Celelalte partide vor acumula însă mai puțin de 5% din voturi. Sub pragul electoral se poziționează Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Șor, Partidul Comuniștilor, Partidul Nostru și Partidul Liberal.

Potrivit datelor sondajului, aproape 30% dintre respondenți nu știu pentru cine își vor da votul la alegerile parlamentare, iar aproape 16% dintre alegători susțin că nu vor participa la alegeri sau nu vor vota.

Barometrul Opiniei Publice a fost realizat de Centrul de Investigații Sociologice CBS-AXA pentru Institutul de Politici Publice. Sondajul a fost realizat în perioada 9-23 noiembrie, pe un eșantion de 1 115 persoane. Marja de eroare este de 3%.