Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sergiu Sîrbu spune despre ce…

Sergiu Sîrbu spune despre ce a discutat la întrevederea cu miliardarul Rothschild

Deputatul Sergiu Sîrbu confirmă autenticitatea fotografiei publicată de Dumitru Ciorici pe canalul său de Telegram, în care el și deputatul democrat Adrian Candu apar alături de miliardarul Nathaniel Rothschild, care în august 2019 a preluat 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.

Contactat de Ziarul de Gardă, Sergiu Sîrbu a menționat că nu ne poate oferi mai multe detalii pentru că ar fi „prematur”.

„Fotografia este reală. Într-adevăr a avut loc o astfel de întrevedere. La moment nu pot să vă dau mai multe detalii, dar vă asigur că nu există nimic ascuns aici. A fost o discuție sinceră, despre mai multe subiecte, inclusiv despre R. Moldova, dar nimic ascuns, nicio teorie a conspirației. Mai multe detalii acum nu vă pot da, poate mai târziu”, a spus Sergiu Sîrbu pentru Ziarul de Gardă.

Solicitat să ne spună care sunt motivele pentru care nu ne poate de mai informații, deputatul a precizat că ar fi prematur.

„Poate încă e prematur. Poate încă nu e cazul să dau mai multe detalii, așa că, poate, mai târziu. Mă limitez să spun că am avut o discuție sinceră. Nu a fost o discuție îndreptată împotriva nimănui. Eu personal am foarte multe întrevederi cu diplomați, ambasadori, europarlamentari și reprezentanți ai structurilor europene”, a declarat democratul.

Întrebat să ne comunice cel puțin când a fost făcută această fotografie și dacă întrevederea a avut loc înainte sau după ce Rothschild a preluat Avia Invest, Sîrbu a subliniat că nu mai ține minte.

„Această discuție nu are nicio legătură cu tot ce ține de Avia Invest. Nu are legătură directă. Poate, la general, am discutat despre economia R. Moldova. Am discutat și despre investițiile în R. Moldova, dar nu obligatoriu despre Avia Invest. Dacă sincer, nu vă pot da un răspuns exact și chiar nu mai țin minte, dacă sincer”, a conchis democratul.

Pe 19 august curent reprezentanții Avia Invest și miliardarul Nat Rothschild au încheiat un acord prin care NR Investments Ltd cumpăra 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. În decembrie 2019, NR Investments Ltd a anunțat că renunță la cota de 95% din compania Avia Invest care, ulterior, a fost preluată de omul de afaceri rus, Andrei Goncearenko.

Foto: Telegram/Dumitru Ciorici