Reacțiile europarlamentarilor la rezultatul alegerilor din R. Moldova

Europarlamentarii de origine română Siegfried Mureșan și Cristian Preda s-au exprimat vizavi de alegerile din R. Moldova. Astfel, Cristian Preda a spus că alegerile din Moldova reprezintă un test și pentru România, iar Siegfried Mureșan a punctat că scorul obținut de Blocul ACUM „arată preferința oamenilor pentru reformarea clasei politice din R. Moldova”. 

„Blocul ACUM au reușit un scor foarte bun la primele alegeri parlamentare din R. Moldova la care participă – 26,64%. La finalul unei campanii în care au fost atacați din toate părțile și de toți oponenții politici, la finalul unor alegeri cu multe nereguli – multe dintre ele constatate și de Misiunea Internațională de Observare a Alegerilor -, acest scor arată că cetățenii R. Moldova își doresc o clasă politică nouă, reformată și care să ducă țara către Europa. Am încredere că Maia Sandu, Andrei Năstase și Blocul ACUM vor conduce schimbarea clasei politice din R. Moldova. Am încredere că Blocul ACUM va aduce R. Moldova mai aproape de Uniunea Europeană”, a  spus Mureșan.

Alt europarlamentar de origine română, Andi Cristea a menționat anterior în contextul unui interviu pentru Europa Liberă că cel mai optimist scenariu  legat de alegeri „ar fi ca R. Moldova să rămână stabilă pe o orbită pro-europeană”.

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza cine sunt candidații care au câștigat în circumscripțiile uninominale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *