Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția PDM la acuzațiile aduse…

Reacția PDM la acuzațiile aduse în adresa lui Plahotniuc de către Ministerul de interne din Rusia

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, califică acuzațiile aduse de MAI din Rusia în adresa lui Vlad Plahotniuc ca fiind o intervenție abuzivă în alegerile parlamentare din R. Moldova.

„Reamintim că, în urmă cu un an, serviciile speciale ruse au făcut și alte acțiuni abuzive împotriva președintelui PDM, au încercat să-i limiteze deplasarea în afara țării. Interpol a calificat toate acele acțiuni ca fiind HĂRȚUIRE POLITICĂ din partea Rusiei și le-au RESPINS. Din păcate, Rusia nu renunță la războiul hibrid, dus nu doar împotriva PDM, dar împotriva Republicii Moldova și a cetățenilor ei, iar aceasta nouă acțiune este o intervenție extrem de gravă în modul de desfășurare a alegerilor din țara noastră”, se menționează în poziția oficială a PDM, comunicată de Vitalie Gamurari.

Totodată, PDM ar urma să sesize instituțiile internaționale și observatorii în alegeri în legătură cu acest caz.

Ministerul de interne din Federația Rusă a publicat astăzi, 22 februarie, un comunicat de presă în care precizează că liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon ar fi creat un grup criminal prin intermediul căruia au sustras, în perioada 2013 – 2014, peste 37 de miliarde de ruble din Rusia.