Reacția PAS la decizia CEC de a obliga partidul să verse în bugetul de stat 76 de mii de lei

Partidul Acțiune și Solidaritate califică decizia Comisiei Electorale Centrale prin care partidul a fost somat să întoarcă în bugetul de stat 76 de mii de lei, ca fiind o încercare de discreditare a partidului, în contextul în care PAS a plătit deja o parte din această datorie.

„Însuși CEC a recunoscut că până în prezent PAS a făcut 8 plăți, adică a dovedit buna sa credință, fapt care excludea necesitatea adoptării unei somații în vederea obligării PAS de a achita suma restantă”, se menționează într-un comunicat de presă al partidului.

Totodată, PAS susține că cei 100 de mii de lei pe care i-a acceptat în campania prezidențială provin dintr-o donație transparentă, iar la acel moment, partidul nu cunoaștea despre faptul că compania donatoare este cu capital străin.

Această decizie dovedește și faptul că organul electoral suprem aplică deliberat standarde duble. În acest context, amintim faptul că CEC a refuzat să someze Partidul Democrat să întoarcă la buget peste 47 milioane de lei, după ce democrații au încălcat Regulamentul aprobat de CEC și au acceptat donații în numerar peste plafoanele maxime stabilite”, se arată în comunicatul PAS.

În cadrul ședinței de astăzi, 23 aprilie, CEC a adoptat o hotărâre prin care somează Partidul Acțiune și Solidaritate să verse în bugetul de stat 76 de mii de lei în termen de șase luni.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *