Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PSRM și Blocul ACUM se…

PSRM și Blocul ACUM se întrunesc într-o nouă ședință a Parlamentului. Ce subiect vor analiza

Foto: acum.md

Partidul Socialiștilor și cele două fracțiuni constitutive ale Blocului ACUM se vor întruni astăzi, la ora 14.00, într-o nouă ședință a Parlamentului. Declarația a fost făcută de Maia Sandu după prima ședință a Guvernului pe care aceasta îl conduce.

Potrivit Maiei Sandu, în cadrul ședinței de astăzi urmează a fi aprobat un proiect cu privire la crearea unei comisii speciale pentru investigarea miliardului furat.

Prim-ministra votată de Blocul ACUM și PSRM, Maia Sandu, a mai declarat că ședințe ale Parlamentului urmează a fi organizate și în următoarele zile, pentru votarea și a celorlalte chestiuni care se conțin în pachetul cu privire la dezoligarhizarea statului, înaintat anterior de deputații ACUM.

În seara zilei de vineri, 7 iunie 2019, Curtea Constituțională, controlată de exponenți ai PDM, a declarat că orice acțiuni ale Parlamentului sunt ilegale, invocând că, potrivit legii, termenul de trei luni în care urma să fie format Guvernul a expirat la 7 iunie.

Totuși, sâmbătă, 8 iunie, coaliția formată din PSRM și Blocul ACUM, inițial, a votat-o pe Zinaida Greceanîi în funcția de speaker. Ulterior, după consultarea cu fracțiunile parlamentare ale PSRM și ale Blocului ACUM, Igor Dodon a desemnat-o pe Maia Sandu, în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

La scurt timp, sesizată de democrați, Curtea Constituțională a decis în mod operativ, fără a vedea actele aprobate de Parlament, că activitatea acestuia ar fi ilegală, la fel și alegerea noului Guvern și a speakerului.

Foto: acum.md