PSRM acuză guvernarea de incompetență și dezbinare a societății

Azi, PSRM a susținut o conferință de presă în cadrul căreia au făcut referire la acțiunile guvernării actuale și a precizat că intenționează să intensifice campania pentru trecerea la forma de guvernământ prezidențială. 

„În prezent, de la capturarea instituțiilor de stat, a Parlamentului, a Guvernului și a Curții Constituționale, s-a trecut la nivelul autorităților locale, în special, în Chișinău. Datorită activității incompetente a guvernului, țara continuă să degradeze. PD și majoritatea parlamentară continuă să dezbine societatea promovând modificarea limbii de stat în Constituție, includerea în constituție a vectorului european de orientare a țării, fără să se consulte în prealabil cu societatea, provocând constant partenerul nostru strategic, Federația Rusă. Toate aceste lucruri se fac cu scopul de a distrage atenția societății de la situația social-economică deplorabilă, criza demografică și exodul masiv, zilnic, a populației din țară.

Intenționăm să intensificăm campania pentru trecerea la forma de guvernământ prezidențială. Până la 2 februarie 2018, intenționăm să colectăm cel puţin 1 milion de semnături în susținerea republicii prezidenţiale. În baza semnăturilor colectate, vor fi operate modificările de rigoare în programul Partidului Socialiştilor din R. Moldova şi alte documente de partid, în cadrul congresului extraordinar al Partidului Socialiştilor, preconizat pentru primăvara anului 2018″, a spus Zinaida Greceanîi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *