Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Preşedintele raionului Sângerei a demisionat.…

Preşedintele raionului Sângerei a demisionat. Cu ce avere pleacă din funcţie Vasili Marandiuc

Raionul Sângerei are un nou președinte, după ce Vasili Marandiuc și-a depus cererea de demisie. Astfel până la expirarea mandatului mandatului Consiliului raional 2015-2019, conducerea raionului va fi preluată de Grigore Corcodel, care anterior a deținut funcția de consilier raional Telenești și șef în cadrul Centrului multifuncţional de prestare a serviciilor publice din Telenești.

Potrivit declaraţiei de avere pentru anul 2018, Vasili Marandiuc a obținut un salariu de 164.563 de lei din funcţia de preşedinte de raion, aproximativ câte 14 mii de lei lunar. Tot în 2018, Marandiuc a ridicat o pensie de 53.585 de lei, iar din darea în arendă a automobilului a mai obținut un venit de 30.000 de lei.

Familia Marandiuc deţine o casă de locuit de 126 m2, dobândită în anul 2004, cu o valoare indicată a bunului de 0 lei. Familia funcţionarului mai deţine şi o maşină de model Volvo, procurată în 2016 cu 150.000 de lei, 45 de terenuri agricole şi cote părţi din altele trei.

Familia Marandiuc deţine cote de participare în trei companii agricole: „Alodiu-Nord”, „Semedar-Agro” şi Gospodăria Țărănească „Marandiuc Vasili”.

Vasili Marandiuc a prezentat cererea de demisie în cadrul şedinţei Consiliului raional, organizată ieri, 4 aprilie. Inginer de profesie, în iulie 2015 Marandiuc a fost ales președinte de raion cu voturile consilierilor comuniști, socialiști și democrați. Vasile Marandiuc face parte din Asociația Aleșilor locali ai Partidului Democrat din Moldova.