Patriarhul Kirill al Rusiei, invitat de Igor Dodon să vină la Chișinău: „Am primit binecuvîntarea Sanctității Sale”

Președintele Igor Dodon a anunțat că, în cadrul vizitei de lucru la Moscova, a avut o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, pe care l-a invitat să vină la Chișinău până la sfârșitul acestui an.

„L-am felicitat pe Sfinția Sa cu ocazia apropiatei sărbători – Buna Vestire și i-am relatat despre pregătirile pentru sărbătorirea Învierii Domnului pe pămîntul moldovenesc.

L-am invitat pe Patriarhul Kirill să viziteze țara noastră și mi-am exprimat speranța că vizita sa va avea loc în timpul apropiat, pînă la sfîrșitul acestui an”, a scris președintele Dodon pe pagina sa de facebook.

Dodon a mai scris că a „primit binecuvîntarea Sanctității Sale, Patriarhul Kirill pentru realizarea faptelor nobile pentru poporul moldovenesc și consolidarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Federația Rusă”

Patriarhul Rusiei a mai fost invitat la Chișinău de către președintele Igor Dodon și anul trecut, însă acesta și-a amânat vizita.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    dondon asigura, la el spate duhovnicesk, sa nu nimereasca in iad cind o veni soroku sa aibe protectie si relati si dincolo de cele lumesti. Da pe tsaru cind invita ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *