Parlamentul a ales avocatul poporului

Parlamentul R. Moldova a aprobat în funcţia de avocat al poporului pentru drepturile omului pe Mihai Cotorobai.

Aceasta a fost ce-a de-a doua încercare de a-l numi pe Cotorobai în această funcţie, prima din iulie 2014 a eşuat. Atunci acest candidat a întrunit doar 33 de voturi din numărul total de deputaţi. Din CV-ul ombudsmanu-lui putem vedea că are studiile făcute la facultăţile de drept ale Universităţii de Stat din Moldova şi Universităţii de Stat din Leningrad (Sankt-Petersburg). Din 1973 pînă în 1990 a activat în calitate de lector, la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova. În 1990 Cotorobai a fost ales deputat în Parlamentul R. Moldova, deţinând funcţia de preşedinte al Comisiei pentru autoadministrare şi economie locală. Din anul 1996 a fost numit în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale din R. Moldova.În anul 2002 a demisionat din această funcţie.
Un alt candidat la funcţia de avocat al poporului pentru drepturile copiilor, Jana Costachi nu a întrunit voturile necesare pentru a fi numită în această funcţie, adunând doar 19 voturi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *