Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu va candida la…

Maia Sandu va candida la funcția de președinte a R. Moldova

Maia Sandu, ex-ministra Educației a declarat, în cadrul emisiunii Interpol, că va candida la funcția de președinte a R. Moldova.

„Dacă s-ar ajunge la situația ca șeful statului să fie votat direct de popor, atunci, cu siguranță, m-aș gândi serios să candidez”, a menționat ea. Însă, potrivit Maiei Sandu, șansele ca legea să fie modificată astfel sunt foarte mici, pentru că actuala guvernare își dă prea bine seama că nu au nicio șansă de a fi aleși.

Totodată, Maia Sandu a menționat că în R. Moldova nu poți să-ți faci un partid politic fără a fi suficient de bogat. Și aceasta este cea mai mare piedică de ce nu și-a făcut un partid politic. „Mă întreb cum se finanțează partidele politice din R. Moldova. Vreau ca oamenii să înțeleagă că nu o singură persoană va salva această situație, ci e nevoie de o masă critică de oameni”, a subliniat ex-ministra Educației.

De aceea, Maia Sandu vrea să creeze o organizație non-guvernamentală prin care va încerca să educe societatea astfel încât oamenii să nu mai fie atât de ușor manipulați de politicieni populiști.