Maia Sandu va candida la funcția de președinte a R. Moldova

Maia Sandu, ex-ministra Educației a declarat, în cadrul emisiunii Interpol, că va candida la funcția de președinte a R. Moldova.

„Dacă s-ar ajunge la situația ca șeful statului să fie votat direct de popor, atunci, cu siguranță, m-aș gândi serios să candidez”, a menționat ea. Însă, potrivit Maiei Sandu, șansele ca legea să fie modificată astfel sunt foarte mici, pentru că actuala guvernare își dă prea bine seama că nu au nicio șansă de a fi aleși.

Totodată, Maia Sandu a menționat că în R. Moldova nu poți să-ți faci un partid politic fără a fi suficient de bogat. Și aceasta este cea mai mare piedică de ce nu și-a făcut un partid politic. „Mă întreb cum se finanțează partidele politice din R. Moldova. Vreau ca oamenii să înțeleagă că nu o singură persoană va salva această situație, ci e nevoie de o masă critică de oameni”, a subliniat ex-ministra Educației.

De aceea, Maia Sandu vrea să creeze o organizație non-guvernamentală prin care va încerca să educe societatea astfel încât oamenii să nu mai fie atât de ușor manipulați de politicieni populiști.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *