Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu explică motivul pentru…

Maia Sandu explică motivul pentru care Blocul ACUM insistă la funcția de speaker

În urma discuțiile cu Partidului Socialiștilor, dar și în cadrul declarațiilor publice, Blocul ACUM a menționat în mai multe rânduri că refuză crearea unei majorități parlamentare cu socialiștii. Totodată, Blocul ACUM insistă ca anume lor să le revină funcția de speaker, funcție pe care o râvnesc însă și cei din PSRM, care o vor în fotoliul de președinte al Parlamentului pe Zinaida Greceanîi.

În cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, Maia Sandu a declarat că Blocul ACUM nu vrea să renunțe la funcția de speaker și nu este pregătit pentru o eventuală partajare a funcțiilor. Totodată, Maia Sandu susține că Blocul ACUM nu are încredere în intențiile socialiștilor.

„Primul lucru este alegerea președintelui Parlamentului cu scopul de a adopta aceste legi care ar elibera statul. Noi, cei din Blocul ACUM am făcut dovadă că suntem împotriva regimului. Ei, până acum au făcut jocul regimului. Au ajutat regimul să își consolideze puterea prin faptul că au susținut legea sistemului electoral mixt. Dodon a fost cel care a numit în funcție în acești ani judecători corupți au fost sugerate de Plahotniuc. Noi suntem credibili, ei nu sunt credibili. Trebuie să facă primul pas corect ca să își demonstreze angajamentului”, a spus Maia Sandu.

Cu referire la eventuale negocieri între ACUM și PSRM, lidera PAS menționează că socialiștii trebuie să facă mai întâi un angajament clar că vor să lupte cu regimul oligarhic.

Anterior socialiștii au declarat că sunt dispuși să negocieze cu Blocul ACUM crearea unei majorități parlamentare. PSRM insistă însă ca lor să le revină funcția de speaker, iar cea de premier să îi fie acordată Blocului ACUM.