Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ședința Parlamentului: Deputații au…

VIDEO Ședința Parlamentului: Deputații au numit în funcție doi judecători la CC

Deputații se întrunesc astăzi, 16 august, într-o nouă ședință extraordinară, după ce joi nu au reușit să epuizeze toate subiectele de pe ordinea de zi. Astfel, pe agenda de astăzi se numără 5 subiecte, printre care numirea judecătorilor la Curtea Constituțională, acceptarea cererii de demisie al directorului adjunct al CNA, Victor Lașcov, impozitarea magazinelor de tip duty-free amplasate la intrarea în țară, dar și prelungirea activității Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare.

15.06: După două ore de dezbateri, deputații au votat în ambele lecturi proiectul cu privire la anularea mai multor facilități fiscale, propuse de Ministerul Finanțelor.

13.25: Denis Ulanov a declarat că ministra Finanțelor dă dovadă de neprofesionalism, așa că fracțiunea Partidului „Șor” a părăsit sala plenului.

13.00: Ministra Natalia Gavrilița prezintă de la tribuna Parlamentului proiectul cu privire la anularea mai multor facilități fiscale.

12.56: Serghei Țurcan și Ababei Eduard, candidații înaintați de CSM la funcția de judecători constituționali, au depus jurământul în Parlament.

12.55: Au depus și jurământul și Nicolae Roșca și Liuba Șova, candidații înaintați de Guvern la funcția de judecători la Curtea Constituțională.

12.53: Domnica Manole și Vladimir Țurcan au depus jurământul.

12.49: Cu 54 de voturi, fosta judecătoare Domnica Manole a fost numită judecător constituțional.

12.48: Cu 54 de voturi, deputatul Vladimir Țurcan a fost numit judecător constituțional.

12.02: Andrian Candu l-a întrebat pe Batrîncea cum au fost aleși cei doi candidați.

„Legislația în vigoare prevede expres că Parlamentul numește doi judecători ai CC și legislația nu prevede careva proceduri care urmează să le respecte Parlamentul. Astfel, se rezumă că Parlamentul este liber în forma de alegere a candidaților la funcția de judecător. Trei președinți ai fracțiunilor parlamentare au venit cu o propunere către plenul Parlamentului, care urmează să decidă asupra aprobării sau, eventual, neaprobării acestei propuneri”, a răspuns Batrîncea.

11.59: Deputații au revenit în ședință. Socialistul Vlad Batrîncea prezintă de la tribuna Parlamentului numirea Domnicăi Manole și a lui Vladimir Țurcan la funcția de judecători ai Curții Constituționale.

11.56: Ieri unul, azi altul. Socialiștii propun un nou candidat la Curtea Constituțională

11.11: Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a solicitat o pauză de jumătate de oră.

11.10: Parlamentul a extins termenul de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare. Deputații au aprobat prelungirea mandatului de activitate cu 30 de zile.

11.09: Cu 53 de voturi, proiectul cu privire la impozitarea magazinelor de tip duty-free de la intrarea în R. Moldova a fost votat în lectura a doua.

11.04: Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, prezintă de la tribuna Parlamentului proiectul cu privire la anularea facilităților fiscale pentru magazinele de tip duty-free de la intrarea în R. Moldova.

11.03: Parlamentul a acceptat cererea de demisie a lui Victor Lașcov.

10.59: Deputații examinează proiectul cu privire la încetarea mandatului de director adjunct al Centrului Național Anticorupție, Victor Lașcov.

10.48: Cu o întârziere de 50 de minute, ședința a început. În sală sunt prezenți 82 de deputați.