Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Leancă despre Plahotniuc și acuzațiile…

Leancă despre Plahotniuc și acuzațiile de corupție a transfugilor din PCRM și PLDM

Invitat la emisiunea „Punctul pe azi”, Iurie Leancă a făcut declarații privitor la acuzațiile de corupție a deputaților transfugi din PCRM și PLDM.
„Acuzațiile sunt foarte grave și dacă am asistat la un proces de corupere în masă, atunci în general nu mai vrei să faci politică și te gândești dacă merită să mai încerci să faci ceva în țara asta.

Eu cred că unica soluție ar fi ca instituțiile de drept să analizeze la rece această informație, fiindcă nu poți să lași pur și simplu așa aceste acuzații. Acei care le-au enunțat trebuie chemați să depună probe și dacă se găsește așa ceva vom vorbi nu doar despre o degradare a clasei politice”.

Leancă a menționat că astfel de acuzații au fost și mai înainte, s-au deschis și dosare dar nu s-a văzut o finalitate.

„În ceea ce-l privește pe dl Plahotniuc, nu-l cunosc suficient de bine pentru a mă pronunța, mă alimentez și eu cu informația din spațiul public. Sigur că are un rating foarte negativ și cred că politicienii cum sunt dl Plahotniuc, pentru a încerca să joace un rol activ și să ajute țara așa cum declară ei, în primul rând ar trebui să facă ceva foarte bine cu această imagine, fiindcă pentru a face ceva bun e nevoie de credibilitate, deci cred că asta e una din problemele cheie.

În rest, ceea ce contează pentru mine este fenomenul pe care îl întruchipează Vlad Plahotniuc și aici am insistat mereu să schimbăm sistemul. Am vorbit de misiunea justiției care ar trebui să vină și să lucreze indiferent de cine este omul, Plahotniuc, Filat, Platon, Țopa și așa mai departe, să fie asemenea reguli ale jocului, să funcționeze astfel instituțiile încât nimeni să nu-și poată permite să facă aceste ingerințe în funcționarea instituțiilor de drept” a menționat Leancă referitor la Plahotniuc.