Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ion Sturza: "Știu că ne…

Ion Sturza: „Știu că ne așteaptă mari surprize în raportul Kroll-2”

Ion Sturza a făcut o paralelă între un furt de proporții din Banglasesh și consecințele acestuia și cazul R. Moldova cu furtul miliardului, care rămâne a fi unul neelucidat.

„O poveste horror financiar bântuie prin mass-media din lume, cum hackerii au încercat să fure un miliard de USD, banii Băncii Centrale din Bangladesh în Rezerva Federală Americană. Coincidențe, erori tehnice, proceduri, crimă cibernetică. Un fenomen nou și de temut de „spargere” a băncilor, fie ele și centrale.
Interesant e că, datorită colaborării internaționale, rapid s-au găsit „urmele” și banii, practic, toți au fost recuperați. E și firesc, la bătaie a fost reputația Fed-ului american, dar și a sistemului SWIFT, tot american.
Guvernatorul Băncii Centrale din Bangladesh și-a dat imediat demisia, asumându-și responsabilitatea pentru cele întâmplate. Au fost demiși și alți funcționari. Asta în Bangladesh…
În Moldova, se fură pe bune un miliard de dolari, fără a se recupera nimic. Se ia la datoria publică, se fură din nou (o altă poveste care trebuie descifrată!), se prăbușesc trei bănci, se pierd rezerve valutare tot cam de un miliard USD, se majorează prețurile, se devalorizează leul, e criză politică, e rușinea lumii… Și nimic!
Drăguțanu pleacă cu onoruri din partea politicienilor moldoveni (vezi cazul Ghimpu!)”, se revoltă Ion Sturza pe un site de socializare.

„Știu că ne așteaptă mari surprize în raportul Kroll-2, dar și în alte investigații independente făcute de patrioții moldoveni. Se pare că toți cei care astăzi se poziționează în tabere diferite, unii la răcoare, alții la cald, au „cooperat” foarte bine în jaful secolului.
Dar aceste investigații vor fi, sigur, duse până la capăt! Chiar dacă „partenerii de dezvoltare” nu sunt așa de prompți în reacție, ca în cazul Bangladesh.
Promit că va exista „lista Simon Wiesenthal” și pentru genocidul din Moldova. Asta așa, ca să nu se relaxeze nimeni prea mult până își aleg un „președinte”… „, mai menționează acesta.