Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Încă un partid anunță că…

Încă un partid anunță că nu va participa la alegeri, însă va susține Blocul ACUM

Încă un partid din R. Moldova anunță că nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie. Decizia a fost luată de Partidul Liberal Reformator în cadrul Biroului Politic Național care a avut loc pe 16 decembrie curent.

„Biroul Politic Național a examinat atitudinea Partidului Liberal Reformator față de alegerile din 24 februarie 2019. S-a constatat că eforturile PLR de a constitui ori de a se încadra într-o construcție electorală unionistă nu s-au încununat cu succes din mai multe motive. Executivul partidului le va raporta la apropiatul congres. Măsurile draconice luate acum, în perioada pre-electorală, de forțele oligarhice au scopul de a face imposibilă nu doar alternanța puterii în stat, dar însăși pătrunderea în legislativ a unor forțe din afara spațiului politic controlat de binomul oligarhic. Pentru a combate aceste planuri oneroase este nevoie de o polarizare cât mai pronunțată a forțelor care se declară anti-oligarhice. Gravitatea situației impune maximă responsabilitate, maturitate politică și decizii extraordinare”, se precizează într-un comunicat de presă al partidului.

Reieșind din această situație, Partidul Liberal Reformator a hotărât să se abțină de la participarea cu liste proprii în alegerile parlamentare din iarna anului 2019. Totuși, PLR a luat hotărârea să susțină în alegeri, necondiționat, Blocul Electoral ACUM DA PAS și face același apel către toți membrii și simpatizanții săi.â

O decizie similară a fost luată astăzi, 17 decembrie, și de Partidul Unității Naționale, care și-a declarat sprijinul pentru blocul ACUM.

Blocul electoral ACUM – Platforma DA și PAS a depus astăzi, 16 decembrie, actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea în cursa electorală. În decursul a șapte zile, CEC va decide dacă înregistrează sau nu blocul în campania pentru alegerile parlamentare din februarie 2019.