Igor Dodon a avut o întâlnire cu fiul procurorului general al Rusiei, anterior vizat într-o investigație legată de scheme de corupție

Astăzi, Igor Dodon a anunțat că a  avut o întâlnire cu Igor Ceaika, co-președintele Asociației ,,Delovaia Rossia”. Dodon spune că a discutat cu acesta despre dezvoltarea cooperării între comunitățile de afaceri din R. Moldova și Federația Rusă. 

„În cadrul dialogului am abordat chestiuni privind dezvoltarea cooperării între comunitățile de afaceri din R. Moldova și Federația Rusă. În acest an au avut loc deja două întâlniri ale reprezentanților mediului de afaceri din Moldova și Rusia – una la Moscova și una la Chișinău.

Colaborarea dintre cercurile de afaceri va continua să se extindă, inclusiv este planificată desfășurarea unor evenimente cu businessmanii de pe ambele maluri ale Nistrului. În prezent, mai multe proiecte comune în domeniul economic și investițional sunt în proces de elaborare pentru a fi implementate pe ambele maluri ale Nistrului”, a spus Dodon.

Anterior, presa rusă a scris despre Ceaika că ar fi implicat în scheme de corupție. În investigația publicată de Fondul de luptă cu corupţia (FLC) sunt vizați mai mulți membri ai familiei Ceaika. Despre Igor Ceaika  în material se spune că ar fi proprietarul unui business de miliarde, legat în întregime de contracte de stat. Aceeași sursă notează că Igor Ceaika este cea mai importantă parte a activității familiale a procurorului general, el controlează companii cu o cifră de afaceri de 300 miliarde de ruble (aproximativ 4,39 miliarde de euro) și este pe deplin încadrat în afacerea fratelui său mai mare. În opinia FLC, toate acestea sunt posibile datorită tatălui lor – procurorul general al Rusiei, Iurie Ceaika.

De la începutul mandatului său de președinte, Igor Dodon a vizitat Rusia de cinci ori, de trei ori aflându-se acolo în vizite de lucru și două ori – în vacanță.

Conform Indicelui de Percepție a Corupției (Transparency International, 2016), Rusia se află pe locul 131 în lume, din 176 de state. R. Moldova s-a clasat pe locul 123. Pe primul loc în clasament se află Danemarca.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *