Greceanîi şi Dodon după ședința fracțiunii PSRM: „Trebuie să păstrăm cu orice preț actuala coaliție”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) vrea să păstreze actuala majoritate parlamentară. Declaraţia a fost făcută de şeful statului, Igor Dodon, dar şi de liderul PSRM, Zinaida Greceanîi. Totodată, aceştia susţin că pentru mâine, 8 noiembrie, a fost convocată ședința fracțiunii la Parlament și o invită și pe şefa Guvernului, Maia Sandu.

Poziția mea personală, poziția PSRM, noi vrem să păstrăm această majoritate parlamentară, acest Guvern, pentru că considerăm că este o șansă pentru RM. În același timp, colegii socialiști categoric nu acceptă inițiative care contravin Constituției, în opinia lor, dar și acelor înțelegeri care au fost semnate între socialiști și Blocul ACUM”, a declarat Igor Dodon.

Dodon a mai adăugat că va discuta mâine, 8 noiembrie, în Parlament, separat cu deputații din fracțiunile PSRM, PAS și PPDA, iar până la orele 15.00 speră la o decizie comună.

„Eu consider că în calitate de șef al statului trebuie să fac tot posibilul ca să nu ajungem la alegeri anticipate. Voi face uz de statutul de președinte pentru a-i pune la masă, după aceea poate ne întâlnim toți împreună, ca până la 15.00 să avem o poziție”, a spus şeful statului.

La răndul său, Zinaida Greceanîi, liderul PSRM, a susţinut la fel că : „Noi ne dorim păstrarea, cu orice preț, a acestei majorități de guvernare. De aceea am invitat-o pe doamna Maia Sandu, mâine, la discuții. Dar, întrucât proiectul de asumare a răspunderii de către Guvern a fost deja înregistrat la Biroul Permanent al Parlamentului, cel mai probabil ca la orele 15:00 va avea loc ședința în plen, unde și se va decide totul”, a declarat Zinaida Greceanîi, liderul PSRM.

Miercuri seara, 6 noiembrie, după decizia luată de Guvern, privind asumarea răspunderii pentru modificarea Legii Procuraturii, premierul Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere, în cadrul căreia Igor Dodon i-au cerut Maie Sandu să retragă proiectul.

Premierul Maia Sandu a declarat că Guvernul nu va retrage proiectul privind asumarea răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, așa cum a cerut președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Surse video: Unimedia.info

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *