Gata să susțină pe „cei mai aprigi critici” ai lor, democraţii nu anunță public favoritul pentru turul 2

Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu spune public pe cine va susţine în turul 2 al alegerilor locale din Chişinău, care vor avea loc pe 3 iunie 2018, a anunțat Vladimir Cebotari, vicepreşedintele PDM, în cadrul unui briefing de presă. Fostul ministrul al Justiţiei a subliniat că democraţii nu au şi nici nu au avut favoriţi printre candidaţii electorali la scrutinele din Bălţi şi Chişinău.

„Noi nu comunicăm public opţiunea PDM. Nu dorim ca alţii să comunice în numele nostru într-o manieră schimonosită, aşa cum se întâmplă cel mai des, practic. Nu vrem ca membrii de partid să înţeleagă greşit această comunicare. Comunicarea cu membrii noştri de partid se va face direct. Noi prin intermediul organizaţiilor noastre teritoriale, chiar din această săptămână. Noi nu am avut favoriţi la Bălţi şi Chişinău, şi nu avem favoriţi pentru turul 2 din Chişinău”, a declarat Vladimir Cebotari în cadrul briefing-ului de presă susţinut săptămânal de către PDM.

Declarațiile făcute acum în numele partidului de Vladimir Cebotari diferă de cele făcute de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, în martie curent. Atunci, în cadrul unei conferințe de presă liderul PDM afirma că există „riscul ca primăria municipiului Chișinău să ajungă în mâinile socialiștilor,” de aceea democrații nu vor înainta un candidat propriu, dar se declară dispuși să susțină propunerea formațiunilor politice de dreapta, chiar dacă acestea l-ar înainta la funcția de primar Andrei Năstase, președintelel PPDA.

Suntem gata să-i susținem chiar și pe cei mai aprigi critici ai noștri. Dacă acest candidat deține integritatea și capacitatea necesară pentru a administra cu succes primăria. Oricine poate candida și vom susține,” a declarat Vladimir Plahotniuc în martie curent.

Întrebat de jurnaliştii prezenţi la sediul PDM dacă Plahotniuc a participat la alegerile locale din 20 mai, Vladimir Cebotari a răspuns: „Eu sunt sigur că a fost la vot. Dlui este o persoană responsabilă. Nu ştiu pentru cine a votat. Nu cred că pot să-l întreb”.

Duminică, 3 iunie 2018, în turul 2 de scrutin vor lupta pentru funcţia de primar general de Chişinău Ion Ceban, PSRM, şi Andrei Năstase, PPDA. În urma alegerilor locale din 20 mai, Ion Ceban a acumulat 40,98%, iar Năstase – 32,12% din voturi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Noi nu avem favoriti. Noi avem acoliti. Si mai avem sfori. Ivan Ceban este papusa noastra de paie, adica este acolitul nostru, dar nu-I pronuntam numele, ca sa nu speriem ciorile din copaci, cainii vagabonzi si copiii. Pentru ca noi iubim Omerta. Pentru ca numele asta este o oroare pentru cei care ne urasc pe noi care il preferam pe Ivan. Noi am cazut la invoiala cu Dodon si cu Moscova. Caci noi avem scoala ruseasca. Noi nu mai umblam cu marul otravit. Noi stim cum sa otravim suflete. Adevarata otrava pe care o dam se afla in declaratiile noastre funeste. Insa noi luptam. Aceasta lupta de gherila este, asadar, o lupta pe viata si pe moarte. Noi luptam impotriva pro-europenilor Maia Sandu si Andrei Nastase. Noi nu vrem europenizare. Noi verem asiatizare, putinizare si mafiotizare. Pentru ca nimeni, nici chiar UE, daramite PPE, nu trebuie sa fie superior noua aici, in zona noastra gri. Aici si numai aici noi, plaha-dodonii pro-rusi, pastram itele tuturor intereselor noastre in mainile noastre. Noi suntem stapani, noi suntem pagani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *