Expert, despre protestele lui Șor: „Sunt lipsite de orice logică, dar nu și de sens”

Susținătorii partidului Șor, în frunte cu primarul de Orhei și primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber, au protestat astăzi, 20 iulie, la sediile Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei DA, împotriva închiderii magazinelor sociale. Expertul politic, Dionis Cenușă, consideră că Ilan Șor, prin intermediul acestor acțiuni, încearcă să acumuleze vizibilitate și să identifice electorat nou.

Protestul este organizat la câteva zile după ce Ilan Șor a declarat în cadrul unei conferințe de presă că liderii Platformei DA și PAS, prin intermediul PLDM, încearcă să discrediteze și să distrugă magazinele sociale. Manifestația are loc pe fundalul protestelor organizate de Mișcarea de Rezistență „ACUM”. Expertul politic, Dionis Cenușă, consideră că acțiunile lui Ilan Șor favorizează Partidul Democrat, „care acum are nevoie de cât mai multe surse de distracție a publicului de la protestele anti-guvernamentale, desfășurate de către opoziția extra-parlamentară”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, cu referire la protestul organizat astăzi, Cenușă scrie că „declanșarea unor proteste politice împotriva opoziției extra-parlamentare, care nu participă deloc la luarea deciziilor în stat, sunt lipsite de orice logică, dar nu și de sens”. Cenușă susține că Ilan Șor înțelege foarte bine că protestele împotriva PAS și Platforma DA sunt o soluție pentru a acumula vizibilitate și a identifica electorat nou.

Expertul conchide că exemplul lui Șor „caracterizează starea deplorabilă în care se afla sistemul de partide din țară și calitatea joasă a elitei politice, cu care se face democrația în Moldova. De asemenea, evidențiază cât de mare este tentația oamenilor de afaceri de a se implica în actul politic și de a se alătura familiei de oligarhi, care deja influențează instituțiile statului”.

Foto: facebook.com/ilanshorofficial/

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *