Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dublarea documentației Primăriei în limba…

Dublarea documentației Primăriei în limba rusă, în top 10 priorități ale candidatului PSRM la șefia capitalei

În cadrul unei conferințe din 10 aprilie 2018după ce a depus actele pentru înregistrarea în calitate de candidat al PSRM la alegerile din municipiul Chișinău, Ion Ceban și-a prezentat Platforma Electorală. Ulterior, aceasta a fost plasată și pe site-ul candidatului. În context, Ceban a punctat 10 obiective prioritare la primărie pentru anul viitor. Între acestea, la numărul 7 al listei, Ceban a menționat dublarea documentației Primăriei și a preturilor  în limba rusă. 

Pe lângă aceasta, la același punct, Ceban mai menționează și necesitatea traducerii documentelor principale ale Primăriei şi a paginii electronice a capitalei (www.chisinau.md) în limbile engleză şi rusă.

Amintim că Ion Ceban l-a urmat pe Dodon la președinție după ce, în septembrie 2012, a plecat alături de acesta din Partidul Comuniștilor pentru a prelua conducerea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). În campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016, familia Ceban a fost al doilea cel mai prolific donator pentru Igor Dodon. Ion Ceban a contribuit cu 50 mii de lei la campania electorală a şefului său de partid.

La scurt timp, după învestirea lui Igor Dodon în funcția de președinte al R. Moldova, drapelul Uniunii Europene a fost scos din fața clădirii Președinției, iar pe site-ul Președinției, limba de acces a paginii se transforma din RO (română) în MD, adică moldovenească.