Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dosarul penal în care figurează…

Dosarul penal în care figurează Sergiu Sîrbu, inițiat în baza unui denunț al unui politician. Declarațiile democratului

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu este cercetat întru-un dosar de corupere activă. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de ofițerul de presă al Procuraturii Generale. După audierile de astăzi, 28 ianuarie, de la Procuratura Anticorupție, Sîrbu a declarat în fața presei că dosarul a fost pornit în baza denunțului unui politician.

Democratul a refuzat să spună cine este policianul și ce acuzații i se aduc.

„Eu voi colabora cu ancheta. Vom fi activi, vom utiliza toate mijloacele legale de apărare, evident nu recunosc acele aberații și acele acuzații care sunt aduse”, a declarat deputatul democrat după audierile de la Procuratura Anticorupție.

„Este o acuzație falsă, în baza unui denunț absolut fals, în baza unei declarații politice iresponsabile. Eu merg pe principiul prezumției nevinovăției, pe principul încrederii organului de urmărie penală. Eu foarte tare cred că Procuratura vrea să afle adevărul”, a declarat Sîrbu.

Totodată, Sîrbu a precizat că atât el, cât și familia sa, începând cu luna iunie 2019, de nenumărate ori ar fi fost supus intimidărilor și presiunilor din partea unor politicieni.

„Erau mesaje din partea politicului pentru a fi mai calm, pentru a mă reduce la tăcere, să nu mai fi atât de activ pe plan profesional. De multe ori am primit mesaje să mă calmez, să nu fac declarații prea tari. Nu atrăgeam atenția acestor mesaje. Credeam că era o glumă de prost gust” a spus Sîrbu.

Deputatul PDM Sergiu Sîrbu este vizat intr-un dosar intentat de Procuratura Generală. Șeful PG, Alexandr Stoianoglo, susține că dosarul a fost deschis de către PG cu trei luni în urmă, la solicitarea fostului procuror general interimar Dumitru Robu. Stoianoglo a declarat că nu există niciun demers privind reținerea deputatului.