Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (doc, foto) Averea deputatului PLDM…

(doc, foto) Averea deputatului PLDM exclus din fracțiune

Cin­ci mem­bri ai Par­ti­du­lui Libe­ral Demo­crat din Mol­do­va (PLDM) au pără­sit ieri for­ma­țiu­nea. Aceștia sunt: depu­ta­tul Angel Aga­che, pre­șe­din­te­le raio­nu­lui Ialo­ve­ni, Ana­to­lie Dimi­triu, con­si­li­e­rul muni­ci­pal, Ghen­a­die Dumanschi, fos­tul șef de la Agen­ția Turis­mu­lui, Nico­lae Pla­ton, și fost mem­bru al CNP, Dorin Mân­drea­nu. Astăzi,  în cadrul şedinţei fracţiunii parlamentare a PLDM, deputatul Angel Agache a fost exclus din fracţiune. 

În declarația sa cu privire la venituri și proprietate, Agache  indică  un salariu de aproape 150.000 lei la Parlament, precum și o indemnizație de peste 59.000 lei. Acesta deține două apartamente și o casă de locuit, trei automobile dintre care două BMW X5 și o Dacia Logan și mai multe terenuri agricole, un teren intravilan, unul forestier și unul aferent casei de locuit. Totodată, Agache deține 100% la SRL Tehnodava. Anterior, ZdG a scris despre deputatul Agache într-o investigație despre deputații cu averea neoficială.

 

În declaraţia sa de venit deputatul Angel Agache a indicat doar că este fondatorul firmei „Tehnodava” SRL, scria ZdG în 2015. Această firmă îşi are sediul juridic pe adresa Pădurilor, 8a din capitală. Pe aceeaşi adresă se află şi compania Coloana Mecanizată de Construcţii SA (CMC SA), care este administrată de Elena Agache, soţia deputatului şi fiica directorului de la Apă-Canal, Constantin Becciev. Totodată, „Tehnodava” SRL este fondatoare la încă două firme. Astfel, prin intermediul acestui SRL, Agache mai deţine 20% din „Energoconfort” SRL şi 34% la „NJT-M” SRL. Ultima firmă îşi are sediul pe aceeaşi adresă cu CMC SA şi este administrată de soţia sa. Reprezentanţii CNI ne-au spus însă că deputatul nu ar fi comis încălcări în declaraţia sa cu privire la venituri şi proprietăţi, pentru că funcţionarii nu sunt obligaţi să declare bunurile şi, respectiv, firmele pe care le deţine o firmă deja declarată.