DOC/ Cine sunt finanțatorii PPDA și câți bani a cheltuit partidul în jumătate de an

În primul semestru al anului 2018, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a cheltuit 221 775 de lei, cele mai mari surse financiare fiind alocate pentru promovarea în presă și materialele promoționale.

Potrivit raportului financiar, PPDA a primit în prima jumătate a anului 2018 circa 78 de mii de lei din bugetul de stat, peste 91 de mii de lei din donații și circa 32 de mii de lei din donații sub alte forme. Totodată, la începutul 2018, în bugetul partidului se mai numărau aproape 11 mii de lei. Cei 14 mii de membri ai partidului au achitat cotizații în mărime de aproape 10 mii de lei.

În total, în cele șase luni, PPDA a cheltuit peste 93 de mii de lei pentru promovare, iar circa 85 de mii de lei au fost alocate pentru cheltuielile de întreținere a sediilor. Pentru cheltuielile de birotică au fost investiți 21,5 mii de lei, iar pentru telecomunicații – 6,5 mii lei. Investițiile în bunuri mobile și imobile au costat partidul aproape 15 mii de lei.

În același timp, PPDA nu declară nici un leu pentru cheltuielile de personal, pentru deplasările în țară și în străinătate, sau pentru organizarea întrunirilor și a manifestațiilor publice.

Liderul la capitolul donații pentru PPDA a fost omul de afaceri Alexandru Machedon, care a donat circa 57 de mii de lei. Machedon a fost șeful staff-ului electoral a liderului PPDA în campania electorală. Celelalte donații pentru partid au fost în sume mai mici, variind de la 200 de lei până la 5 mii de lei. Lista donatorilor poate fi analizată mai jos.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *