Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Cine ar putea fi…

DOC Cine ar putea fi noua deputată în fracțiunea Partidului „Șor”

Inga Vinnik a fost a opta candidată pe lista Partidului „Șor” pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Astfel, având în vedere că Maria Albot a decis să-și depună mandatul, Vinnik ar putea fi noua deputată a fracțiunii formate din șapte parlamentari.

Conform CV-ului depus în luna februarie la Comisia Electorală Centrală (CEC), Vinnik este economistă și deține funcția de șefă a Secției Logistică și Vămuire din cadrul companiei „DFM” SRL, cel mai mare operator „duty-free” din R. Moldova, care i-a aparținut lui Ilan Șor.

În declarația de avere pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, Vinnik a indicat un salariu de peste 305 mii de lei de la „Dufremol” și peste 86 de mii de lei de la „DFM”. Soțul acesteia a obținut peste 850 de mii de lei.

Vinnik deține o locuință, un garaj și un automobil Hyundai Tucson, care valorează 23 600 de euro și a fost procurat în anul 2018.

Candidata Partidului „Șor” mai declara peste 14 mii de lei în trei conturi și un credit de 523 de mii de lei luat în 2018 cu rata dobânzii de 9,65%, pe care va trebui să-l achite timp de 20 de ani.

Parlamentul a aprobat astăzi, 31 iulie, demisia deputatei Maria Albot. În cadrul unui interviu acordat pentru TV8 și difuzat aseară, Veaceslav Platon declara că soțul acesteia, Sergiu Albot, ex-președinte al Băncii Sociale, ar fi fost responsabil de partea „tehnică” a schemei privind furtul miliardului. Maria Albot a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook că decizia nu are legătură cu afirmațiile lui Platon.

Foto: Facebook