Departamentul de Stat al SUA: „Voința poporului moldovenesc exprimată în alegeri trebuie respectată”

Mai multe instituții internaționale au emis declarații oficiale în legătură cu situația politică din țară, făcând apel la calm. O astfel de declarație a fost emisă și de Departamentul de Stat, care are însă o poziție mai rezervată față de neînțelegerile dintre cele patru fracțiuni care au acces în Parlament.

Statele Unite invită toate partidele din R. Moldova să manifeste reținere și să convină la un acord comun asupra unui viitor parcurs politic. Alegerile parlamentare din 24 februarie au fost competitive și au respectat drepturile fundamentale. Voința poporului moldovenesc exprimată în acele alegeri trebuie respectată fără amestec. Asigurarea unui viitor prosper și democratic pentru Moldova și cetățenii săi este un obiectiv comun pe care Statele Unite vor continua să îl sprijine”, se menționează în declarația emisă de Morgan Ortagur, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

Weekend-ul din 7-9 iunie 2019 ar putea rămâne drept una dintre cele mai importante perioade din istoria R. Moldova.

Foto: romania-actualitati.ro

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *