Principală  —  IMPORTANTE   —   Decizia luată de Curtea de…

Decizia luată de Curtea de Apel în privința excluderii lui Șor și a Partidului Socialiștilor din campania electorală

Judecătorii Ala Malîi, Vladislav Clima, Ecaterina Palanciu

Astăzi, 15 februarie, la Curtea de Apel Chișinău au avut loc două ședințe de judecată în care au fost examinate solicitarea a doi concurenți electorali cu privire la excluderea din campania electorală a unui candidat și a unui partid electoral. Ambele solicitări au fost însă respinse.

Valeriu Munteanu, care candidează în circumscripția nr. 18 (Orhei), a cerut excluderea din cursa electorală a lui Ilan Șor, pe motiv că acesta folosește în campanie resursele administrative și corupe alegătorii. Curtea de Apel a decis însă să mențină decizia primei instanțe prin care a fost respinsă contestația lui Munteanu. Solicitarea lui Munteanu a fost examinată de același complet de magistrați de la Curtea de Apel care au menținut decizia judecătoarei Rodica Berdilo, cu privire la anularea alegerilor pentru Primăria Chișinău.

„Exact aceeași magistrați care au considerat în vara anului trecut că un live pe Facebook a lui Năstase a influențat alegerile din Chișinău, de această dată au considerat că concertele lui Stas Mihailov nu au influența cetățenii din Orhei, determinându-i să semneze pentru Ilan Șor, pentru ca acesta să poată candida la funcția de deputat”, a spus Munteanu după încheierea ședinței de la Curtea de Apel.

Tot astăzi, Curtea de Apel a respins ca fiind neîntemeiată și solicitarea Partidului Liberal cu privire la excluderea Partidului Socialiștilor din cursa electorală, pe motiv că aceștia ar beneficia de susținere electorală atât din partea lui Igor Dodon, cât și din străinătate.

Anterior, PL a depus o sesizarea la CEC prin care a constestat acțiunile PSRM-ului, iar CEC a dispus aplicarea unei sancțiuni în adresa socialiștilor sub formă de avertisment pentru utilizarea resurselor administrative și financiare, folosite în campanie prin intermediul Președinției.

Foto: Facebook/Dorin Chirtoacă