Decizia luată de Curtea de Apel în privința excluderii lui Șor și a Partidului Socialiștilor din campania electorală

Astăzi, 15 februarie, la Curtea de Apel Chișinău au avut loc două ședințe de judecată în care au fost examinate solicitarea a doi concurenți electorali cu privire la excluderea din campania electorală a unui candidat și a unui partid electoral. Ambele solicitări au fost însă respinse.

Valeriu Munteanu, care candidează în circumscripția nr. 18 (Orhei), a cerut excluderea din cursa electorală a lui Ilan Șor, pe motiv că acesta folosește în campanie resursele administrative și corupe alegătorii. Curtea de Apel a decis însă să mențină decizia primei instanțe prin care a fost respinsă contestația lui Munteanu. Solicitarea lui Munteanu a fost examinată de același complet de magistrați de la Curtea de Apel care au menținut decizia judecătoarei Rodica Berdilo, cu privire la anularea alegerilor pentru Primăria Chișinău.

„Exact aceeași magistrați care au considerat în vara anului trecut că un live pe Facebook a lui Năstase a influențat alegerile din Chișinău, de această dată au considerat că concertele lui Stas Mihailov nu au influența cetățenii din Orhei, determinându-i să semneze pentru Ilan Șor, pentru ca acesta să poată candida la funcția de deputat”, a spus Munteanu după încheierea ședinței de la Curtea de Apel.

Tot astăzi, Curtea de Apel a respins ca fiind neîntemeiată și solicitarea Partidului Liberal cu privire la excluderea Partidului Socialiștilor din cursa electorală, pe motiv că aceștia ar beneficia de susținere electorală atât din partea lui Igor Dodon, cât și din străinătate.

Anterior, PL a depus o sesizarea la CEC prin care a constestat acțiunile PSRM-ului, iar CEC a dispus aplicarea unei sancțiuni în adresa socialiștilor sub formă de avertisment pentru utilizarea resurselor administrative și financiare, folosite în campanie prin intermediul Președinției.

Foto: Facebook/Dorin Chirtoacă


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *