Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   De ce Plahotniuc l-a propus…

De ce Plahotniuc l-a propus pe Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării? Argumentul lui Leancă

facebook.com/iurie-leanca

Astăzi, liderul PPEM, Iurie Leancă a susținut un briefing în cadrul căruia a abordat subiectul nominalizării vicepreședintelui PPEM, Eugen Sturza, la funcția de ministru al Apărării. Leancă i-a cerut lui Dodon să respecte legea și subliniat că nu ar exista niciun motiv pentru care acesta să respingă candidatura lui Sturza la funcția de ministru al Apărării. 

„Noi PPEM, l-am propus pe Eugen Sturza pentru această funcție pornind de la calitățile și experineța sa. În urma unor discuții în cadrul Coaliției candidatura sa a fost acceptată, a fost propusă pentru această funcție și, în consecință, desemnată pentru funcția de ministru al Apărării. PPEM își asumă această responsabilitate, este gata să participe la actul guvernării în această perioadă deloc simplă pentru țară. Totodată, noi, PPEM, îi cerem dlui Dodon să fie un președinte responsabil și să nu facă nimic altceva decât să respecte legea. Coaliția are toate drepturile legale să-și desemneze candidatul și nu există niciun motiv pentru care dl Dodon să respingă candidatura dlui Sturza”, a spus Iurie Leancă.

Întrebat de ce liderul PDM, Vlad Plahotniuc a venit cu nominalizarea lui Sturza pentru această funcție, în contextul în care este vorba de un candidat PPEM, Leancă a răspuns că  anunțul a fost făcut în numele Coaliției. 

Ieri, Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), a anunțat că membrii coaliției de guvernare au decis să propună candidatura lui Eugen Sturza, vicepreședintele Partidului Popular European din Moldova,  la funcția de ministrul al Apărării.

Igor Dodon a anunțat astăzi că a semnat o scrisoare în care recomandă Guvernului să-l înainteze pe Victor Gaiciuc la funcția de ministru al Apărării. Gaiciuc este originar din satul Pepeni, e general din Republica Moldova și a îndeplinit funcția de ministru al apărării al R. Moldova în perioada 19 aprilie 2001 – 15 octombrie 2004.

Ulterior, Pavel Filip a criticat acțiunile lui Igor Dodon și spus că va înainta repetat candidatura lui Sturza pentru funcția de ministru al Apărării.