CV-ul lui Andrian Candu, noul președinte al Parlamentului

Andrian Candu este noul președinte al Parlamentului, votat cu 59 de voturi. Acesta este reprezentantul PDM, ex-deputat și ministru al Economiei. Candu este finul de cununie al controversatului Vlad Plahotniuc.

Vedeți mai jos CV-ul noului președinte, preluat de pe site-ul Ministerului Economiei.

Andrian Candu, Viceprim-ministru, Ministru al Economiei 

Data naşterii: 27 noiembrie 1975

Experienţă profesională:

La 3 iulie 2014, Andrian Candu a fost numit în funcţia de Viceprim-ministru, ministru al Economiei de către Guvernul Republicii Moldova.

2013 – 2014 – Vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova

2010- 2014 – Membru al Parlamentului Republicii Moldova, Comisia Juridica;

9/2010 – 12/ 2010 – Director General, Prime Management SRL;

2002 – 2010 –  Manager Senior, PricewaterhouseCoopers Moldova;

2000 – 2004 – Lector in Drept International, Academia de Administrare Publica pe linga Presedintele Republicii

Moldova

2002 – 2003 – Director Executiv, “Isimbardi International” SRL, intreprindere mixta moldo-italiana

2001 – 2002 – Jurist, “Compudava” SRL, intreprindere mixta moldo-engleza

1998 – 2002 – Consultant Principal, Comisia pentru Politica Externa, Parlamentul Republicii Moldova

1994 – 1998 – Jurist, “Aric” SRL.

Studii:

2007 – 2008: Universitatea de Economie si Administrare a Afacerilor din Viena, Institutul de Drept Fiscal International si Austriac, Programul Postuniversitar in Drept Fiscal International, Viena, Austria;

1994 – 1998: Universitatea “Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, Romania, Facultatea deDrept

Cursuri de perfecţionare adiţionale şi iniţiative:

aprilie – mai 2002 – Universitatea din Western Cape, Academia Internationala a Drepturilor Omului (curs academic special), Insula Robben, Cape-Town, Africa de Sud;

octombrie -noiembrie 2001 – Institutul European de Drept din Birmingham, Drepturile Omului si Programul de Aplicare, Birmingham, Regatul Unit al Mari Britanii;

mai -iunie 2001 – Unidem Campus, Comisia de la Venetia, “Administrarea Publica si Individul prin prisma Conventiei Europene a Drepturilor Omului”,Trieste, Italia;

Pozitia de membru in cadrul organismelor si asociatiilor profesionale:

Membru al Asociatiei de Drept International din Moldova

Director General al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Moldova

Starea civilă: căsătorit


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Dima

  Lasati ca-i bun, timpul trece lucrurile se schimba, si aceste schimbari pina la urma sunt pozitive! Eu ma bucur ca s-a finisat cu circul in care in prezidiumul Parlamentului era socialistul cela ratacit care nici a vorbi nu stie nu inca si a gindi.

 2. Anatol

  Candu este un tinar bine scolit care merita sa detina o functie de asa fel. IN functia de Ministru al Economiei a reusit sa inregistreze rezultate pozitive, asa ca va face fata si aici .

 3. Pandele

  Si comsomolistul asta a trecut prin universitatile romanesti? La asa ceva sunt bune bursele acoradate de statul roman? Sa cresti pui de vipera la san? Filat , absolvent de Iasi, Corman la fel,tipul asta la Cluj Napoca… Ei dracie !

 4. batrinu

  Dracu asta tre sa stea la duba de rand cu toti deputatii si guvernantii actuali. Despre ce schimbari pozitive in economie este vorba?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *