Curtea Constituțională a validat mandatul a cinci deputați noi. Cine sunt aceștia

În ședința din 18 ianuarie, Curtea Constituțională a validat mandatele a cinci deputați noi, după ce mai mulți democrați au fost numiți de Parlament în alte funcții, iar fotoliile lor de deputat au rămas vacante.

Fiind sesizată de Consiliul Electoral Central, Curtea Constituțională i-a declarat aleși în calitate de deputați în Parlament, cu validarea mandatului, pe Eleonora Graur, Pavel Ianeț și Gheorghe Brașovschi, pe lista Partidului Democrat, și pe Ivan Filimon și Ghenadie Morcov, pe lista Partidului Comuniștilor.

Gheorghe Brașovschi este președintele organizației teritoriale PDM Sângerei. În 2003 acesta a fost ales primar de Sângerei pentru două mandate. Ulterior, în 2011 a renunțat la mandatul de primar în favoarea mandatului de deputat pe listele PDM.

Eleonora Graur este președinta raionului Rezina și președinta Organizației Raionale PDM Rezina. Graur este candidată din partea PDM la alegerile parlamentare din 24 februarie, pe circumscripția Nr. 13, or. Rezina. Numele ei a apărut în investigațiile mai multor instituții media în legătură cu proprietățile pe care le deține.

Pavel Ianeț, ales pe lista Partidului Democrat, a ocupat anterior funcția de viceministrul tineretului din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului .

Ghenadie Morcov a fost deputat comunist în legislatura a XIX. Acesta este șef de secţie la Centrul de Sănătate Drochia și se regăsește pe lista Partidului Comuniștilor la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Ivan Filimon s-a numărat printre candidații Partidului Comuniștilor la alegerile parlamentare din 2014. Acesta este agronom de profesie.

Cei cinci deputați noi vor suplini fotoliile democraților care la sfârșitul anului trecut au fost numiți în alte funcții:

– Raisa Apolschi (numită în funcția de judecător la Curtea Constituțională)
– Artur Reșetnicov (numit în funcția de judecător la Curtea Constituțională)
– Valentina Buliga (numită în funcția de șefă la Casa Națională de Asigurări în Sociale)
– Corneliu Mihalache (numit în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului)
– Marcel Răducan (numit în funcția de președinte al Consiliului Concurenței)

Foto: moldovacurata.md, stirilocale.md, radioorhei.md, oficial.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *