Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum răspunde Dodon, întrebat dacă…

Cum răspunde Dodon, întrebat dacă s-a întâlnit cu Plahotniuc de când este președinte

Foto: protv.md

Șeful statului nu își amintește dacă în timpul mandatului de președinte a avut vreo întrevedere cu liderul democraților Vladimir Plahotniuc. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța.

Deși a încercat inițial să evite răspunsul la întrebarea jurnalistului, Igor Dodon s-a eschivat ulterior de la întrebare, precizând că nu își amintește dacă ar fi purtat vreo discuție cu Plahotniuc.

Gheorghe Gonța: – De când sunteți șef al statului, v-ați întâlnit vreodată cu Vladimir Plahotniuc?
Igor Dodon: – De câte ori m-ați întrebat deja …
Gonța: – Eu prima dată vă întreb.
Dodon: – Ei da, de fiecare dată.
Gonța: – Serios, prima oară …
Dodon: – Eu v-am spus, m-am întâlnit cu Candu, cu Filip, pentru că la nivel de conducători de instituții de stat trebuie să fie o anumită colaborare. Nu-mi aminesc de discuții cu Plahotniuc, cu Vladimir Gheorghevici și așa mai departe. Eu nu îmi amintesc de așa discuții. Am răspuns la întrebarea dvs.

În 2017, în cadrul unui interviu pentru Kommersant, Igor Dodon a negat că ar avea vreo legătură cu Vladimir Plahotniuc sau cu PDM, dar a recunoscut că se cunoaște bine la nivel personal, atât cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, care este finul de cununie al liderului PDM, cât și cu premierul Pavel Filip, cel care a fost propus de coaliția de guvernare la postul de premier după ce ex-președintele Nicolae Timofti a refuzat candidatura lui Plahotniuc.

Foto: protv.md