Cui i-au încredințat mandatul de deputat alegătorii din circumscripția nr. 7, Soroca

Candidata din partea Partidului Socialiștilor, Alla Pilipețcaia, a obținut cele mai multe voturi pe circumscripția nr. 7, or. Soroca. Mai mult de o treime dintre votanți și-au manifestat încredere față de membra Consiliului municipal Soroca, Alla Pilipețcaia. Al doilea rezultat îi aparține actualului primar al orașului Soroca, Victor Său. Reprezentantul Partidului Democrat din Moldova a obținut 7835 de voturi, cu 10 puncte procentuale mai puțin față de socialista Alla Pilipețcaia. Din partea Blocului „ACUM” pe circumscripția nr. 7 a candidat Larisa Ungurean. Aceasta a primit 4 667 de voturi și s-a plasat pe locul trei.

Foto: primsoroca.md

Alla Polipețcaia este membră a consiliului municipal Soroca. Potrivit Alege 2019, Pilipețcaia a activat în perioada 1999-2004 în calitate de director al SRL Dioscorida, iar în perioada 2004-2009 – în funcția de manager în cadrul aceluiași SRL. Ulterior, din 2009 până în 2013 a ocupat fotoliul de director adjunct în cadrul companiei SRL Debut-Sor (la care este co-fondatoare), specializată în producerea mezelurilor. Din 2013 este director general al companiei.

Candidata socialiștilor a ridicat în perioada 2017 – 2018 un salariu în mărime de 127 de mii de lei, la care se mai adaugă și dividende în mărime de 516 mii de lei de la „Debut-Sor” SRL. Pilipețcaia a trecut în declarația sa de avere și interese personale mai multe bunuri imobile, printre care și o casă de locuit de 372 m2.

Pe circumscripția nr. 7, or. Soroca a participat în calitate de candidat independent Alexandru Cimbriciuc. Între 2009 și 2014 acesta a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în fracțiunea parlamentară PLDM. Din partea Partidul Comuniștilor a candidat Elena Bodnarenco, deputată din 2014. Anterior aceasta a activat în calitate de primar de Soroca și a mai avut un mandat de deputat în perioada 2005 – 2009. Delegat din partea Partidului „ȘOR” a fost Maxim Melnic, iar Anastasia Televca a reprezentat Partidul Nostru.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *