Constantin Codreanu din PMAN: „Orice ajutor financiar din România pentru R. Moldova trebuie sistat”

Deputatul în Parlamentul României, originar din R. Moldova, Constantin Codreanu, a ținut un discurs după ce a fost abuzat de forțele de ordine ale Ministerului Afacerilor Interne, în care solicită  asistență consulară pentru cetățenii români abuzați și sistarea ajutorului financiar. 

„Am fost ridicați de reprezentanții forțelor de ordine care nu au dorit să se legitimeze. Am depus plângeri pentru că vrem să urmăm calea legală, deși avem mari dubii despre faptul cum lucrează justiția în R. Moldova. Din acest moment orice ajutor financiar din România pentru R. Moldova trebuie sistat. Astăzi în R. Moldova a murit democrația.

Ne-am dorit să deblocăm cele trei autobuze, care nu aveau decât niște imagini cu Marea Unire. O expoziție care am dorit să o aducem în PMAN. Nu am văzut niciun reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne. Să știți că același ordin a fost și la Leușeni, dar acolo au existat forțe de ordine care au demnitate. Să știți că și voi puteți refuza orice ordin care este ilegal. Nu uitați, că noi cetățenii R. Moldova suntem cei care vă plătim salariile. Am întrebat unde merg autocarele, acum nu mai știu unde sunt, pentru că le-au dus. Șor poate aduce hrișcă și „tușoncă” în PMAN, iar noi nu putem aduce niște autocare pentru expoziție”, a precizat Codreanu.

Manifestanții au rămas în PMAN să scandeze. Așteaptă explicația forțelor de ordine.

Astăzi, 1 septembrie, participanţii Marşului Centenar s-au întâlnit în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire. Ei au străbătut pe jos un traseu cu o lungime de 1 300 de km, împărțit în 11 etape, a câte 300 de orașe și sate din România și R. Moldova.

La scurt timp, s-a anunțat că trei autocare tricolore, simbol al Marșului Centenar, aduse pentru o expoziției în PMAN, au fost reținute în sectorul Buiucani. În rezultat, manifestanții au pornit în întâmpinarea autocarelor. Ajunși acolo,  au aflat că mijloacele de transport au fost duse de la Uzina de Tractoare „Tracom” la intrarea în Chișinău pe strada Ieşilor “NordVest”.

După ce au ajuns la ultimul punct de destinație, li s-a zis că autobuzele au fost duse la intrarea de la Vatra.

Mai mulți unioniști care au mers la intrarea de la Vatra, la o distanță de circa 30 km de Chișinău, în întâmpinarea autocarelor tricolore, au fost puși la pământ de către reprezentanții forțelor de ordine a Ministerului Afacerilor Interne. Ulterior, fără a explica cauza blocării autocarelor, forțele de ordine le-au transferat la Cojușna și apoi, la Strășeni.

Update: În cele din urmă, poliția a anunțat că au fost mai multe sunete la nr. 112, în care au fost anunțați că în autocare ar fi obiecte periculoase, motiv pentru care le-au blocat.

Update: Deputatul român, Constantin Codreanu, scrie că în urma perchezițiilor celor trei autocare nu au fost depistate nici un fel de obiecte interzise sau explozibile.

LIVE/ Manifestanții Marșului Centenar au ajuns în PMAN. Scena a fost demontată


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *