Comisia de anchetă pentru investigarea fraudei bancare a obținut raportul Kroll 2

Reprezentanții companiei Kroll s-au aflat astăzi, 2 iulie, într-o vizită de lucru la Chișinău, în cadrul căreia au avut întrevederi cu membrii Comisiei de anchetă cu privire la investigarea furtului miliardului. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către președintele comisiei parlamentare, Alexandru Slusari, care ne-a comunicat și despre recepționarea raportului Kroll 2.

Alexandru Slusari a declarat că membrii Comisiei de anchetă au primit copii ale raportului Kroll 2 în limba engleză, însă acesta nu conține și lista beneficiarilor, care se află în posesia Procuraturii.

„Raportul a fost prezentat fără lista beneficiarilor. Pentru a o obține este nevoie de consultări suplimentare, să mai scriem o scrisoare suplimentare. E un pic de tărăgănare, dar miza noastră este lista beneficiarilor. Cred că în scurt timp o vom obține”, a precizat Alexandru Slusari.

Totodată, președintele Comisiei parlamentare a menționat că reprezentanții Kroll au recomandat deputaților să nu facă public conținutul raportului.

„Ne-au recomandat să nu îl publicăm sub aspectul recuperării banilor, dar noi am avut argumentele noastre. Sunt și niște solicitări de la procuratură de a nu publica raportul, dar și de la Banca Națională”, susține Slusari.

La întrevederea cu reprezentanții companiei Kroll au mai participat și membrii misiunii Fondului Monetar Internațional, dar și guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.

Comisia de anchetă urmează să desfășoare mâine o nouă ședință în cadrul căreia vor fi audiați fostul ministru al Economiei în perioada 2010-2014, Valeriu Lazăr, și fostul șef al Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru.

Până în prezent, raportul final al companiei Kroll nu a fost făcut public, în pofida solicitărilor expuse de societatea civilă și fostele partidele de opoziție, aflate acum la guvernare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. nic

    tara de minunii si cu noua conducere, procuratura este al doilea stat in Moldova. Alo guvern nou-vechi de ce toti hotii stiu cine a furat miliardul de la popor in frunte cu procuratura generala, i-ar de la acel de la care sa furat-Poporul, nu are dreptul sa afle, este secret dce stat. Domnilor dar cum cu Constitutia, Poporul este puterea suverana si iaca, el nu trebuie sa stie nimic, secret. DEBILIZM MOLDOVENESC plaho-do-nast-sando si altii. Nimic nou sub soarele moldovenesc, a-lia nicu popescu, hii si a hi bani sa iasa.

  2. Bob

    Ne au de proști pațanii. Cei care au furat miliardul de mult sau asigurat/ Mai mult că vor fi recuperați bănuți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *