Codreanu, despre acuzațiile ce i se aduc: „Nu sunt primar general și nu stau în biroul primarului”

După ce săptămâna trecută a apărut în presă dispoziția prin care s-a numit primar interimar, Ruslan Codreanu a menționat în cadrul ședinței ordinare a Primăriei că și-a asumat această responsabilitate pentru a nu bloca lucrurile în Capitală.

Viceprimarul a recunoscut că a făcut o greșeală atunci când nu a făcut public acest lucru, însă, susține că a semnat dispoziția pentru a scoate orașul din criză.

„Sunt viceprimar din noiembrie și am fost consilier municipal căruia cetățenii i-au acordat votul. Nu sunt primar general și nu stau în biroul primarului. Cum nu aveam mașină de serviciu așa și nu am mașină de serviciu. Nu tind să fiu primar. Sunt viceprimar, care și-a asumat responsabilitatea să scot orașul din criză. Datorită speculațiilor de săptămâna trecută, atenția a fost deraiată de la anumite proiecte cu care Primărie a venit în inițiativă pentru prima dată”, a spus Ruslan Codreanu.

Potrivit dispoziției semnate de Codreanu, acesta își asumă asigurarea de drept a funcției de Primar General interimar al municipiului Chișinău, în condițiile în care Nistor Grozavu a refuzat să exercite interimatul funcției de primar interimar.

Fostul candidat la șefia Capitalei, Valeriu Munteanu, a depus un denunț la Procuratura Generală prin intermediul căreia solicită pornirea și instrumentarea unei cauze penale și atragerea la răspunde penală a lui Ruslan Codreanu, pentru faptul că ar fi sărvârșit infracțiunea de uzurpare de calități oficiale și a infracțiunii de samovolnicie.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Primăriei ne-a informat că dispoziția semnată de Codreanu nu contravine legii și că interimatul trebuie exercitat de un viceprimar.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *