Cine este și ce avere declară democratul care a câștigat un nou mandat de deputat în circumscripția nr.6, Drochia

În urma luptei dintre cei șapte candidați înscriși pe circumscripția nr. 6, or. Drochia, deputatul democrat Corneliu Padnevici a primit cele mai multe voturi. Astfel, aceta și-a păstrat locul în viitorul Parlament. Chiar dacă reprezentantul Partidului Democrat din Moldova a câștigat, diferența dintre primul rezultat și cel secund a fost de doar 612 voturi.

Alexandr Lupașco, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, cu un rezultat de 31,24% ocupă al doilea loc în urma rezultatelor finale, iar primarul or. Drochia, Nina Cereteu (Partidului Nostru) a reușit să obțină doar 3 555 de voturi.

 

Foto: candidat.md

Corneliu Padnevici este deputat din 2014. Acesta face parte din Comisia juridică numiri și imunități.

Potrivit declarației de avere și interese pentru 2017 – 2018, Padnevici a obținut un salariu de 302 mii de lei și o indemnizație de 23 de mii de lei de la Parlament. Un venit de 1,3 milioane de lei a fost obținut de deputat și în urma vânzării unui bun imobil în 2017. Familia deputatului deține șase terenuri agricole, un apartament de 117 m2, al cărui valoare este de 52 de mii de euro, dar și un alt apartament de 72 m2, cu o valoare de 380 de mii de lei. Padnevici conduce un automobil de model Skoda Superb, valoarea căruia s-ar ridica la circa 19 mii de euro.

În 2015 și 2011 candidatul democraților a contractat două împrumuturi în mărime de 200 de mii de lei, respectiv 19 mii de euro, ambele scadente în 2019.

În această circumscripție au mai participat Grigore Svecla, specialist în domeniul bancar, candidat din partea Partidului Șor, iar Blocul „ACUM” a fost reprezentat de Svetlana Conea. Pe circumscripția nr. 6 a participat și Ghenadie Morcov din Partidul Comuniștilor, acesta a ocupat funcția de deputat în legislatura a XIX. Partidul Liberal (PL) a delegat-o pe Violeta Roșca, președinta a filialei PL din or. Drochia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *