CEC își va alege mâine conducerea

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) urmează să aleagă, în cadrul ședinței de mâine, 19 iulie, președintele și vicepreședintele instituției.

Totodată, CEC va stabili vineri numărul de mandate de consilier local pentru alegerile locale generale din 20 octombrie.

La fel, pe ordinea de zi sunt și subiectele privind atribuirea de mandate unor consilieri.

Marți, 16 iulie, Parlamentul a confirmat în funcție trei membri noi la CEC: Maxim Lebedinschi, Dumitru Pavel și Dorin Cimil.

Cei trei vor ocupa fotoliile care au rămas vacante, după ce membrul Iurie Ciocan, președinta, Alina Russu, și vicepreședinta instituției, Rodica Ciubotaru, și-au dat demisia, invocând drept motiv modificarea legislației privind statutul membrilor CEC, care presupune că aceștia vor putea fi demişi de către autorităţile care i-au numit în funcţie fără a fi confirmată de instanţele de judecată.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *