CEC: Câți concurenți electorali ar putea candida pe circumscripțiile uninominale la alegerile parlamentare

La alegerile parlamentare din 24 februarie în circumscripțiile uninominale ar putea candida aproape 400 de candidați. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, până la 4 ianuarie 2019, inclusiv, la consiliile electorale ale circumscripțiilor electorale uninominale au fost depuse 387 de cereri de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale.

Totodată, CEC precizează că au fost înregistrate deja 348 grupuri de inițiativă, dintre care 131 au depus listele de subscripție și dosarele solicitate în vederea examinării înregistrării candidaților.

Până în prezent, în circumscripțiile uninominale au fost înregistrați 93 de concurenți electorali.

Termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în cele 51 de circumscripții uninominale a expirat pe 4 ianuarie curent.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *