Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spune fostul premier Valeriu…

Ce spune fostul premier Valeriu Streleț despre situația în care a ajuns Vlad Filat

Ex-premierul R. Moldova, Valeriu Streleț, susține că nu discută cu Vlad Filat și că nu a cerut nici o întrevedere la locul lui detenție. Întrebat despre motivele pentru care Filat a ajuns în situația în care este astăzi, Streleț consideră că fostul premier a depășit anumite linii.

„Cred că e un caz de crestomaţie politică. Atunci când un politician îşi asumă rolul de lider naţional, nu trebuie să depăşească anumite linii roşii sfinte, bătute în cuie. Dlui le-a depăşit, în înţelegerea mea. N-o să numesc aceste linii roşii, dar partea tristă e că aceste linii roşii sunt călcate în picioare zilnic, de alţi potentaţi ai zilei şi nimic nu se întâmplă, pentru că ei sunt blindaţi, dotaţi cu instrumente cu care să se auto-apere”, a menționat Valeriu Streleț în cadrul unui interviu pentru ZdG.

Fostul premier a mai precizat că nu mai comunică nici cu deputații PLDM care au aderat la PD, menționând că foștii săi colegi au fost nevoiți să treacă în partidul democraților fiind șantajați sau convinși cu anumite oferte tentante, ce nu au putut fi refuzate.

Ce spune Streleț despre actuala guvernare, relația despre PD și PSRM, dar și furtul miliartdului, găsiți în interviul integral realizat de Ziarul de Gardă:

Vladimir Filat a fost condamnat la 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de corupere pasivă și trafic de influențăPoliticianul a fost reţinut pe 15 octombrie 2015, după un autodenunţ al lui Ilan Şor, în care spunea că, pe parcursul mai multor ani, i-ar fi oferit lui Filat mită în sumă de 250 milioane USD. După autodenunţ, procurorul general, Corneliu Gurin, a solicitat ridicarea imunităţii lui Filat. Propunerea a fost votată de 79 de deputaţi. Ex-premierul a fost reţinut pentru 72 de ore, la 18 octombrie 2015, fiind arestat pentru 30 de zile. Mandatul de arest a fost prelungit periodic, până la condamnarea acestuia.