Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cariera și averea celui mai…

Cariera și averea celui mai tânăr președinte de raion din R. Moldova

facebook

Democratul Ion Cojocari a fost ales în funcția de președinte al raionului Glodeni, devenind în acest fel cel mai tânăr președinte de raion din R. Moldova. Fostul președinte Ion Leucă, și-a dat demisia după a devenit deputat în Parlamentul R. Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie.

Consiliul Raional Glodeni a acceptat astăzi, 5 aprilie, cererea de demisie a președintelui raionului, Ion Leucă, ales deputat din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM) pe circumscripția uninominală nr. 5 Glodeni-Râșcani. Leucă a deținut funcția de președinte al raionului Glodeni începând cu 9 iulie 2015.

Noul preşedinte al raionului, democratul Ion Cojocari, are 32 de ani și a deținut anterior funcția de consilier raional și președinte al organizației de tineret a PDM din raionul Glodeni.

Conform declarației de avere și interese personale, în anul 2018, tânărul democrat a obținut un venit de peste 185 de mii de lei din salariul de la SA „Furnizare Energie Electrică Nord” și o indemnizație de consilier raional de 3 000 de lei.

Din vânzarea unui automobil marca Toyota, Ion Cojocari a obținut încă 15 000 de lei. Familia noului președinte de raion deține patru terenuri agricole, dobândite în 2011, iar în 2018 a intrat în posesia unui automobil marca Toyota fabricat în 2007, procurat la un preț de 40 000 de lei.

În 2017, Ion Cojocari a contractat un credit în sumă de 50 000 de lei, scadent în 2020, la o rată anuală a dobânzii de 12%.

Foto: facebook.com/TineriiDemocrati/