Care sunt circumscripțiile uninominale în care s-au înregistrat cei mai mulți concurenți electorali

Pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, pe circumscripțiile uninominale au fost înregistrați 321 de concurenți electorali, dintre care 57 sunt candidați independenți. Cele mai „aglomerate” circumscripții uninominale sunt însă cele din diasporă.

Înregistrarea candidaților pe circumscripțiile uninominale a fost încheiată pe 31 ianuarie curent, iar potrivit informațiilor furnizate de Comisia Electorală Centrală (CEC), cei mai mulți candidați la funcția de deputat au fost înregistrați în circumscripția 50 (la vest de R. Moldova) și în circumscripția nr. 51 (SUA și Canada). În cele două circumscripții din diasporă s-au înregistrat câte 13 concurenți electorali. Cea de-a treia circumscripție „aglomerată” este circumscripția nr. 3 (Edineț), unde vor lupta pentru un mandat de deputat nouă concurenți electorali. De cealaltă parte, cei mai puțini candidați au fost înregistrați, 3 la număr, în circumscripția uninominală nr.4 (Rîșcani).

Numărul concurenților electorali înregistrați în circumscripțiile uninominale:

  • în 15 circumscripții – câte 6 concurenți;
  • în 10 circumscripții – câte 7 concurenți;
  • în 6 circumscripții – câte 8 concurenți;
  • în 11 circumscripții- câte 5 concurenți;
  • în 5 circumscripții – câte 4 concurenți;
  • în 2 circumscripții – câte 13 concurenți;
  • într-o circumscripție – 3 concurenți;
  • într-o circumscripție – 9 concurenți.

Potrivit CEC, 37 de candidați au fost respinși în a fi înregistrați în cursa electorală în circumscripțiile electorale uninominale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *