Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Blocul electoral ACUM – Platforma…

Blocul electoral ACUM – Platforma DA și PAS a depus actele la CEC pentru înregistrarea în cursa electorală

Blocul electoral ACUM – Platforma DA și PAS a depus astăzi, 17 decembrie, actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea în cursa electorală. În decursul a șapte zile, CEC va decide dacă înregistrează sau nu blocul în campania pentru alegerile parlamentare din februarie 2019.

În cadrul ședinței din 11 decembrie 2018, CEC a făcut publică lista celor 46 de partide și organizații social-politice care au dreptul să participe la alegerile parlamentare din data de 24 februarie 2019. Informația a fost prezentată Comisiei de Agenția Servicii Publice (ASP).

În listă se regăsesc și Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, dar și  Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Ieri, 16 decembrie, cele două partide au semnat acordul de constituire a Blocului Electoral „ACUM – Platforma DA și PAS”, care urmează să participe la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. 

Deși Partidul Liberal a decis într-un final să participe la alegerile parlamentare din 24 februarie 2018 în cadrul blocului electoral ACUM, președinta PAS, Maia Sandu, a declarat că decizia a fost luată prea târziu.

„Noi optăm pentru unitate, acest lucru ni-l cer cetățenii, ni-l cer alegătorii, să ne unim forțele, pentru că avem în față un pericol major. Noi suntem deschiși către această unitate, cu condiția ca cei care vin să facem echipă comună, sunt oameni care se bucură de încrederea cetățenilor,  oameni care au demonstrat în timp că au verticalitate, că sunt oameni onești și că sunt cei mai buni din ce poate propune astăzi R. Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Președinta PAS a comunicat că atunci când va fi formată echipa blocului ACUM, vor fi luate în considerare candidaturile propuse de partidele care vor să se alăture blocului electoral.