Blocul ACUM invită deputații socialiști la ședința grupului de lucru

Blocul ACUM invită deputații fracțiunii PSRM la prima ședință a grupului de lucru pe care deputații fracțiunii PAS și ai Partidului Platforma DA au propus să îl creeze în vederea examinării proiectelor de lege ce țin de dezoligarhizarea statului.

Reprezentanții grupului de lucru ai Blocului ACUM anunță prin intermediul unui comunicat de presă că sunt disponibili se întâlnească cu deputații fracțiunii PSRM pe data de 24 aprilie, ora 11.00, în sediul Parlamentului Republicii Moldova, bir. 301, pentru a „discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului, inclusiv identificarea măsurilor concrete de consolidare a încrederii cu scopul evitării alegerilor anticipate”.

Blocul ACUM mai precizează că este deschis să discute despre formarea organelor de lucru în Parlament și, ulterior, instalarea unui guvern funcțional.

Blocul ACUM insistă pe crearea unui guvern minoritar, în cadrul căruia funcția de premier să îi revină Maiei Sandu, iar fotoliul de președinte al Parlamentului să fie ocupat de Andrei Năstase. De cealaltă parte, socialiștii propun crearea unei majorități parlamentare, în cadrul căreia funcția de speaker să îi revină Zinaidei Greceanîi, iar funcția de premier – Blocului ACUM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *