Blocul ACUM contestă la CEC panourile publicitare cu chipul lui Igor Dodon

Blocul ACUM a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală în care semnalează că Partidul Socialiștilor ar folosi fonduri financiare nedeclarate în perioara preelectorală.

În contestația depusă la CEC se precizează că pe străzile capitalei au apărut mai multe panouri publicitare cu chipul lui Igor Dodon. Panourile publicitare sunt însoțite de mesajul „Vine timpul nostru”, mesaj tradus și în limba rusă. În afară de imaginea președintelui și mesajul respectiv, pe panouri nu a fost inclusă vreo altă informație, care s-ar referi la instituția prezidențială sau la campania electorală.

În acest context, Blocul ACUM susține că deși președintele nu este formal membru al PSRM, prin modul său de acțiune acesta se comportă ca un agent electoral: „Dovezile în acest sens sunt mai mult decât evidente: participarea regulată la ședințele Consiliului republican al PSRM, ședințe la care nu doar participă, dar și le conduce; prezența lui Igor Dodon la activitățile de lansare a candidaților PSRM [ … ] Toate aceste acțiuni și declarații vorbesc despre aceea că Igor Dodon este de fato șeful PSRM”.

Totodată, Blocul subliniază că PSRM nu a declarat în rapoartele financiare cheltuielile pentru panourile electorale în care apare Igor Dodon: „Constatăm că concurentul electoral Partidul Socialiștilor din R. Moldova a suportat cheltuieli care nu au fost declarate și efectuate din conturile bancare deschise pentru alegerile din 24 februarie 2019, ceea ce reprezintă o încălcare a dispozițiilor alin. (4) combinat cu alin. (10) al art. 41 din Codul electoral”.

Anterior Igor Dodon a declarat că aceste panouri au drept scop promovarea instituției prezidențiale: „Este o campanie de promovare a instituției prezidențiale și a poziției președintelui. Nu are nimic cu campania electorală, pentru că nu ați văzut pe aceste panouri nici un mesaj electoral”.

Întrebat din ce bani au fost instalate aceste panouri, președintele a declarat că aceste costuri au fost acoperite de asociația obștească „Iubesc Moldova”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *