Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Apelul făcut de candidatul PUN,…

Apelul făcut de candidatul PUN, la parlamentarele din circumscripția nr. 38, Hâncești, către PAS și PPDA

Candidatul Partidului Unității Național (PUN), la parlamentarele din circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești, Vlad Țurcanu, face un apel către PAS și PPDA pentru ca celor două partide să susțină candidatura sa la alegerile noi din 15 martie.

„Am văzut că partidele de dreapta ezită să-și desemneze un candidat și le înțeleg că nu le e ușor să găsească persoane potrivite pentru această campanie.

Le propun liderilor PAS și PPDA să mă susțină pe mine. Ei știu ca, practic, în destule privințe suntem pe aceeași lungime de undă și avem multe obiective politice comune.

Ar fi un gest de reciprocitate din partea lor, după ce eu i-am susținut vreme de 4 ani, în aparițiile mele publice. Ar fi și o punere în aplicare a demersurilor lor publice de consolidare a electoratului proeuropean”, a notat Țurcanu pe pagina lui de Facebook.

Vineri, 17 ianuarie, liderul PUN, Octavian Țîcu, a anunțat că Vlad Țurcanu este candidatul partidului pentru parlamentarele din circumscripția nr. 38, Hâncești.

Potrivit programului calendaristic aprobat de Comisia Electorală Centrală (CEC) cu privire la acțiunile de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare noi în circumscripția Hâncești, începând cu 15 ianuarie este dat startul desemnării candidaților în alegerile parlamentare noi și colectarea semnăturilor.

Candidații se pot înregistra în cursa electorală până la 20 februarie. Campania electorală va începe la 14 februarie.

Mandatul de deputat în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești, a rămas vacant după ce deputatul Alexandru Botnari a decis să renunțe la funcția de parlamentar în favoarea celei de primar.

Scrutinul va avea loc pe 15 martie.