Ambasadorul Poloniei în R. Moldova, despre exporturi: „Firmele din R. Moldova au reușit deja să dobândească o cotă parte a pieței poloneze”

Într-un interviu acordat ZdG, ambasadorul Poloniei în R. Moldova, Bartłomiej Zdaniuk s-a referit la exportul de vinuri moldovenești spre țara sa. În context, ambasadorul a punctat că „spre deosebire de alte state”, Polonia nu va închide peste noapte piața de export pentru R. Moldova.

„Noi am devenit prima piață de desfacere, primul debușeu al vinurilor din R. Moldova și, ceea ce subliniez de fiecare dată, suntem încă foarte departe de a fi saturați cu vinuri. (…) Firmele din R. Moldova au reușit deja să dobândească o cotă parte a pieței poloneze, dar sunt foarte departe de a valorifica potențialul în mod deplin. Vă invit să continuați, pentru că se înțelege, acesta e un izvor de bani și unul serios.

Spre deosebire de alte state, noi nu vă vom închide piața peste noapte. La noi, există niște principii, niște reguli, care poate sunt complicate, poate sunt grele, dar odată ce ai înțeles cum să mergi înainte, te descurci și câștigi bani frumoși. Acesta este factorul încurajator pentru a merge înainte cu UE și statele membre – e greu să înțelegi poate cum merge sistemul, pentru că tu te-ai obișnuit cu alt mod și alte principii, dar odată ce ai înțeles și odată ce ai dobândit un anume loc în acest sistem, atunci poți avea un câștig nu numai mare, dar și stabil”, a spus Bartłomiej Zdaniuk.

Pe de altă, deși preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, s-a lăudat în repetate rânduri cu reuşitele sale în deblocarea exportului spre Rusia, pe parcursul anilor 2017 şi 2018, au fost înregistrate mai multe cazuri în care Federaţia Rusă a interzis importuri din R. Moldova.

Citiți și: Mărul discordiei la vama rusească


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *