Activistul Vitalie Voznoi este candidatul desemnat de partidul lui Petrenco pentru funcția de primar al capitalei

Activistul civic Vitalie Voznoi a depus vineri, 13 septembrie, la CECEM Chișinău actele pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar general al capitalei din partea Partidului „Stânga Europeană”.

Președintele formațiunii, Grigore Petrenco, a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Voznoi „a fost cu noi” la mai multe proteste. Totodată, acesta susține că activistul, spre deosebire de consilierii municipali, se poate lăuda cu faptul că a participat la toate ședințele CMC.

Prim-vicepreședintele „Stângii Europene”, Alexandru Roșco, a menționat că Voznoi nu este membru de partid și că nu cunoaște problemele capitalei „din oficiu”, ci „din stradă”. El a promis o campanie „interesantă și pozitivă”, în care oponenții nu vor fi ponegriți.

La rândul său, Vitalie Voznoi a declarat în fața presei că vrea să facă regulă în domeniul ecologiei, transportului public și privind transparența. Potrivit acestuia, în campanie nu va fi loc de discuții despre geopolitică, limba vorbită sau naționalitate.

Astăzi a depus dosarul pentru a fi înregistrat în cursa electorală pentru șefia capitalei și activistul Victor Chironda.

Până în prezent, la funcția de primar al capitalei au fost înregistrați trei candidați: socialistul Ion Ceban, Andrei Donică din partea Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Надежда” și Teodor Cârnaț, de la Partidul Voința Poporului. Despre intenția de a lupta pentru fotoliul de edil al capitalei au mai anunțat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, fostul primar interimar Ruslan Codreanu și alții.

Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie, iar actele pot fi depuse până la 19 septembrie.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *