Activistul Victor Chironda va candida la Primăria Chișinău pe platforma unui partid politic

Activistul civic Victor Chironda, care ocupă în prezent funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău, și-a prezentat echipa cu care intenționează să participe în cursa electorală pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău. Pretendentul la Primărie și echipa sa ar urma să figureze ca și candidați neafiliați politic pe platforma mișcării social-politice „Forța Nouă”.

„Așa cum participarea în alegeri e imposibilă fără o platformă pe care să ne organizăm și să întrunim cerințele legale ca să ne putem înregistra și participa în campania electorală, am dus negocieri cu mai multe partide pentru a identifica cine ne poate oferi această platformă. Mai multe formațiuni au venit cu condiții inacceptabile pentru noi. Unica formațiune care a acceptat propunerea noastră a fost mișcarea social-politică „Forța Nouă”. Am prezentat echipa și prioritățile pentru Chișinău, iar consiliul politic al formațiunii a acceptat să ne ofere platforma pentru o listă de candidați neafiliați politic”, a declarat Chironda.

Candidatul pentru Primăria Chișinău a mai menționat că s-a decis participarea în campania electorală pe o platformă politică pentru că nu mai era timp suficient pentru colectarea semnăturilor, dar și pentru că în calitate de candidat independent nu ar fi putut oferi o listă de consilieri pentru Consiliul Municipal Chișinău.

Mișcarea social-politică „Foța Nouă” este un partid creat încă în 1997, fiind condus de fostul ministru al apărării, Valeriu Pleșca. Formaţiunea politică a participat la alegerile parlamentare din 1998 şi 2001, şi la cele locale din 1999 şi 2003.

Victor Chironda este activist civic și expert în planificare şi dezvoltare urbană. Acesta și-a făcut studiile la Bruxelles, Viena, Copenhaga și Madrid.

Până în prezent, la funcția de primar al capitalei au fost înregistrați doar trei candidați: Ion Ceban (PSRM), Andrei Donică (Mișcarea Profesioniștilor Speranța – Nadejda) și Teodor Cârnaț (Partidul Voința Poporului).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *