Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Vlad Filat – singur în…

Vlad Filat – singur în celulă

Departamentul Instituților Penitenciare (DIP) vine cu o replică la acuzațiile vicepreședintelui PLDM Vadim Pistrinciuc. Acesta a scris pe o rețea de socializare că, după ce Vlad Filat a fost transferat la Penitenciarul nr. 13,  „avocații nu au acces la el, nimeni nu cunoaște nimic despre ce se întâmplă și de starea dlui Filat. Îngrădirea accesului avocaților, izolarea totala, în condiții necunoscute, este un abuz grav, o încălcare gravă a drepturilor omului. Nici vorbă de justiție!”, scrie acesta.

DIP, însă, consideră aceste acuzații nefondate și nejustificate. „În seara de 23 octombrie 2015, învinuitul a fost transferat la Penitenciarul nr.13-Chișinău, fapt despre care au fost informați, în primul rând, avocații dânsului”, anunță serviciul de presă al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, adăugând că, „în timpul aflării sale la penitenciar,  Vladimir Filat a beneficiat de dreptul de a vorbi cu rudele”.

ZdG menționează că, potrivit datelor DIP, președintele PLDM Vlad Filat „se deține singur” în izolator.

Amintim că vineri, 23 octombrie, Curtea de Apel Chișinău a menținut mandatul de arest pe numele lui Filat pentru 30 de zile. După ședința de judecată, ex-premierul a fost dus în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.