Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Vlad Filat a rămas singur…

Vlad Filat a rămas singur în celulă. Colegul de celulă a lui a fost mutat

politik.md

„Procurorul insistă ca ședințele în dosarul Filat să aibă loc și săptămâna aceasta, în timp ce noi cerem ca ele să continuă după ce Vlad Filat va finaliza cursul de lecuire. Noi considerăm că tendința de a fi organizate aceste ședinte este nejustificată”, a menționat Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat. În același timp avocatul a dezmințit declarațiile făcute de Adriana Bețișor, cum că se încearcă tergiversarea examinării cazului.

„Stabilirea ședinței pentru joi este un abuz. Cum putem tergiversa acest dosar atunci când se pune în discuție viața și sănătatea lui Vlad Filat. Noi suntem pentru stabilirea adevărului în dosar, nu vrem să împiedicăm bunul mers al acestuia”, a comentat Igor Popa.

Totodată, juristul a spus că a aflat că recidivistul cu care stătea Vlad Filat într-o celulă a fost mutat în altă parte. „Am solicitat în mod urgent să fie înlăturat. A fost anterior condamnat și a suferit de tuberculoză, dar are încă urmări grave. Recent, am fost informați că a fost înlăturat din celulă. Deocamdată nu știm dacă a fost plasată o altă persoană în loc. Legea spune însă clar că o persoană care a deținut o funcție înaltă în stat nu poate fi plasată împreună cu alți deținuți”, a subliniat avocatul.

Menționăm că ședința de judecată pe cazul Filat, programată pentru astăzi la ora 10:30, a fost din nou amânată din cauza stării de sănătate a acestuia.